Monday, 8 June 2015

Cantikkan gigi anda, raya dah nak dekat ni

Haaaaa, raya nanti nak pakai baju cantik2 kan. Senyuman pun mestilah cantik. Gigi mestilah sihat.

Dr Len minta maaf banyak2 sebab sekarang kurang update blog. Klinik masih beroperasi seperti biasa. Still buat pemutihan gigi, crown dan bridge, clearpath aligners disamping tampalan dan cabutan biasa.

Untuk pertanyaan mengenai rawatan boleh terus whatsapp Dr Len yea. 012-3876051. Jangan la call. Whatsapp je. Kalau nak sembang panjang, nak call jugak, call no klinik 09-6176051 yea. 

Ni Dr Len nak tunjuk sket beberapa rawatan yg telah dibuat di Klinik Pergigian Dr Len.

Gigi depan yg pernah dibuat tampalan komposit telah ditukar kepada crowning. Sebabnya, tampalan komposit tu dah bertukar kaler. Nampak bertompok2 tak cantik kan. Dental crown ni diperbuat drpd porcelaine. Tak akan bertukar kaler walaupun bertahun2 lamanya.

Ini pula bridge. Untuk menggantikan gigi yang telah dicabut.

Crowning gigi geraham yang rosak teruk. So, kalau ada gigi yang berlubang besar tu, jangan pikir nak cabut je. Masih boleh diselamatkan yea.

Tampalan veneer komposit. Cara paling cepat dan paling murah untuk betulkan gigi. Tapi macam Dr Len bagitau tadi, komposit boleh berubah kaler mengikut masa. 

Itu saja buat masa ni.
Apa2 whtasapp yea. 😊