Saturday, 5 March 2016

pendakap gigi tanpa wayar di kuala terengganu

Klinik Pergigian Dr Len ada menyediakan rawatan membetulkan gigi yang tidak teratur, jongang mahupun berlapis-lapis tanpa perlu memakai pendakap gigi besi. Pendakap gigi tanpa besi dan wayar ini dipanggil aligner atau soft braces. Aligner yg ada di Klinik Pergigian Dr Len adalah daripada company Clearpath Orthodontics.

Ok...ramai yg kompius dan tak tahu mcm mn rupa aligners tu kan.

Ini dia aligner.
Plastik mcm ni je. Sarung kat gigi. Nanti gigi akan bergerak ikot sarung tu.




Aligners ni adalah sarung gigi yg berwarna jernih, yang disarungkan kepada gigi. Ia melekap ketat pada gigi, dan boleh membuatkan gigi bergerak menjadi susunan yg teratur.

Satu aligner perlu dipakai selama 2 minggu. Apabila selesai memakai aligner pertama, pesakit perlu menukar kepada aligner kedua dan begitulah seterusnya sehingga gigi menjadi teratur.

Aligners adalah removable iaitu boleh dipakai dan dibuka sendiri oleh pesakit. Pesakit perlu memakai aligner sekurang2nya 22jam sehari. Ini bermakna, pesakit perlu memakai sepanjang masa dan boleh membukanya ketika memberus gigi dan makan sahaja.

Untuk pertanyaan harga whatsapp 012-3876051.




Tuesday, 5 January 2016

dental crown and dental bridge

Gigi yg bersambung2, adalah dental bridge.

Yg sebatang tu pulak namanya dental crown.


Dental bridge tuk gantikan gigi yg dah dicabut.


Dental crown tuk baiki kerosakan gigi yg teruk tapi blom dicabut.

Harga mengikut bahan yg dipilih.

Porselin fused metal (luar seramik dlm metal) = RM600 sebatang.
Dalam gambar ni yg ni la.

Emax (sejenis seramik yg lebih berkilau dan cantik) = RM1100

Zirconia (sejenis seramik yg sgt keras ) = RM1200













Monday, 30 November 2015

retainer , aligner , mouth tray,






Haiiiiii.
Petang ni Dr Len nak cite sket pasal benda alah ni. Plastik berbentuk gigi ni. Tau x apa benda ni?..okey meh nak cite.
Plastik gigi ni, rupa mcm ni, adalah sama ada;
Retainer
Atau aligner
Atau mouth tray
Atau mouth guard
Haaaaa, 4 benda, rupa sama tp bila pegang baru tau x sama.

Retainer - nipis, keras. Digunakan untuk mengekalkan gigi di kedudukan sekarang. Juz utk kekalkan keadaan bukan untuk gerakkan gigi. Make the teeth stay at current place. Duk diam2 situ jgn gerak2 okayyyy.
Aligner - utk membetulkan gigi. Utk gerakkan gigi supaya tersusun. Lebih tebal dan keras berbanding retainer.
Mouth tray - lembut dan agak nipis. Biasanya digunakan untuk tujuan pemutihan gigi. Letak whitening gel dlm tray ni, pastu pasang kat gigi.
Mouth guard - lembut dan tebal. Digunakan untuk hentikan tabiat menggigit gigi tanpa sedar. Habit ni kita panggil bruxism. Bila pakai benda alah ni, gigi duk gigit2 atas benda ni, boleh hilangkan habit tu dan juga boleh pelihara gigi dr hakisan.
Keempat2 jenis plastik gigi ni boleh didapati di #klinikpergigiandrlen yea.
Whatsapp 012-3876051 untuk pertanyaan lanjut.

Tuesday, 20 October 2015

Nak bagi free rawatan pemutihan gigi bernilai RM600


Haiiiiiiii.
Nak menang rawatan pemutihan gigi bernilai RM600 x?
Caranya mudah sj.
1) Datang ke #klinikpergigiandrlen , tak kira la utk buat rawatan ke, utk teman adik ke, teman mak ayah ke, teman member ke, kemudian bergambar / selfie / welfie di dalam #klinikpergigiandrlen atau diluar #klinikpergigiandrlen asalkan nampak la anda sedang berada di #klinikpergigiandrlen . Nak selpie dgn Dr Len pun boleh jerr.

2) Kemudian upload di instagram atau facebook.
Tulis caption mengenai #klinikpergigiandrlen dan letak hashtag ini ...... #klinikpergigianDrLen #kpdrlen #klinikgigi #klinikgigikualaterengganu #dentist #dentistkualaterengganu #doktorgigi #doktorgigikualaterengganu 

3) Tag @dr_len di instagram atau tag @klinik pergigian Dr Len di facebook supaya Dr Len tahu anda join contest ni.

Ayat terbaik dan paling kreatif akan memenangi rawatan pemutihan gigi tu. Kalo anda x minat pemutihan gigi, boleh deal dgn Dr Len nak tukar dgn hadiah apa. 
Wahhh best giler kan.

Peraduan bermula 20/10/2015 hingga satu masa yg akan diberitahu nanti.

Jom la apa lg. Bukan senang nak dpt free rawatan pemutihan yg mahal neh..hehehe.

Saturday, 22 August 2015

Promosi pemutihan gigi datang lagi !!!!

Jom ke Klinik Pergigian Dr Len Kuala Terengganu.
Promosi ni sampai 30 Sept 2015 je tau.
Untuk pertanyaan lanjut whatsapp 012-3876051.




Friday, 31 July 2015

senarai harga rawatan pergigian

Assalamualaikum dan hi.
Saya nak minta maaf banyak2 sebab selalu miss soalan2 yg di ajukan dlm blog ni.
Sebab saya jarang buka blog.
Jadi jika anda mempunyai apa2 pertanyaan, boleh hubungi 09 6176051 atau whatsapp 012 3876051 yea.

Berikut adalah senarai harga rawatan terkini (1 Ogos 2015) di Klinik Pergigian Dr Len.

Cabutan : (dewasa) gigi goyang RM40 , gigi tidak goyang  RM50 ke atas
                (kanak2) gigi goyang RM20 , gigi tidak goyang RM30

Scaling / cuci gigi : RM50 ke atas

Tampalan : gigi hadapan RM60 ke atas , gigi belakang RM70 ke atas

Gigi palsu : RM80 sebatang tambahan RM10 setiap batang gigi seterusnya
                 Flexible RM400 tambahan RM30 setiap batang gigi seterusnya
                 Gigi palsu penuh atas dan bawah RM600
                 Gigi palsu penuh atas dan bawah menggunakan gigi 3 lapisan seakan2 gigi asli RM1000

Crown : Porcelain fused metal RM600 sebatang
             Full porcelain RM1000 sebatang
             Zirconia RM1100 sebatang

Bridge (melibatkan bbrp batang crown jadi darab berapa batang crown tu)

Pemutihan gigi RM600 satu sesi

Rawatan kanal akar RM250 satu kanal

Aligners RM7500 ke atas mengikut kes

Senarai harga ini akan di kemas kini dari semasa ke semasa.
            


Tuesday, 28 July 2015

Klinik gigi kuala terengganu

Assalamualaikum.
Lama tak update blog ni. 
Tak de masa la nak jengok blog.
Ni ada kesempatan ni , Dr Len nak ucap selamat hari raya maaf zahir dan batin. Still x terlambat lg kan. Kita masih dlm bulan Syawal ni. 
Dan sesiapa yg buat rumah terbuka tu, xnak jemput Dr Len ke? Hehehe.

Klinik Pergigian Dr Len dah beroperasi macam biasa setelah cuti raya seminggu.

Waktu rawatan Isnin hingga Sabtu 9pagi hingga 9malam non stop. Jadi , sesiapa yg xde masa nak dtg pagi or malam, boleh je singgah waktu lunch hour. Atau sebelum balik rumah dari tempat kerja tu, boleh datang klinik sbb klinik tak tutup langsung yea.

Jumaat je klinik tutup sekejap tengah hari . Waktu operasi hari Jumaat 9pagi hingga 12 tgh hari. Pastu sambung balik pukul 3petang hingga 7 petang. Malam x buka la sbb Dr Len pun nak spend masa dgn family kan. Heeee.

Ahad sahaja klinik ditutup sepenuhnya ok.

Klinik Pergigian Dr Len menyediakan semua perkhidmatan rawatan pergigian. Yg basic cabut, tampal, cuci gigi ada. Yg lebih advance crown, bridge, betulkan gigi dgn aligners pun ada. Boleh rujuk post terdahulu.

Boleh call klinik 09-6176051 atau whatsapp 012-3876051 utk sebarang pertanyaan.

Boleh juga follow instagram Dr Len untuk mengetahui update terkini dan rawatan yg Dr Len buat.
Tapi, instagram Dr Len bercampur2 sket la pasal klinik dan gambar personal. Hehe.

Oklah itu sahaja untuk kali ini.
Jumpa lagi.