Friday, 31 July 2015

senarai harga rawatan pergigian

Assalamualaikum dan hi.
Saya nak minta maaf banyak2 sebab selalu miss soalan2 yg di ajukan dlm blog ni.
Sebab saya jarang buka blog.
Jadi jika anda mempunyai apa2 pertanyaan, boleh hubungi 09 6176051 atau whatsapp 012 3876051 yea.

Berikut adalah senarai harga rawatan terkini (1 Ogos 2015) di Klinik Pergigian Dr Len.

Cabutan : (dewasa) gigi goyang RM40 , gigi tidak goyang  RM50 ke atas
                (kanak2) gigi goyang RM20 , gigi tidak goyang RM30

Scaling / cuci gigi : RM50 ke atas

Tampalan : gigi hadapan RM60 ke atas , gigi belakang RM70 ke atas

Gigi palsu : RM80 sebatang tambahan RM10 setiap batang gigi seterusnya
                 Flexible RM400 tambahan RM30 setiap batang gigi seterusnya
                 Gigi palsu penuh atas dan bawah RM600
                 Gigi palsu penuh atas dan bawah menggunakan gigi 3 lapisan seakan2 gigi asli RM1000

Crown : Porcelain fused metal RM600 sebatang
             Full porcelain RM1000 sebatang
             Zirconia RM1100 sebatang

Bridge (melibatkan bbrp batang crown jadi darab berapa batang crown tu)

Pemutihan gigi RM600 satu sesi

Rawatan kanal akar RM250 satu kanal

Aligners RM7500 ke atas mengikut kes

Senarai harga ini akan di kemas kini dari semasa ke semasa.
            


Tuesday, 28 July 2015

Klinik gigi kuala terengganu

Assalamualaikum.
Lama tak update blog ni. 
Tak de masa la nak jengok blog.
Ni ada kesempatan ni , Dr Len nak ucap selamat hari raya maaf zahir dan batin. Still x terlambat lg kan. Kita masih dlm bulan Syawal ni. 
Dan sesiapa yg buat rumah terbuka tu, xnak jemput Dr Len ke? Hehehe.

Klinik Pergigian Dr Len dah beroperasi macam biasa setelah cuti raya seminggu.

Waktu rawatan Isnin hingga Sabtu 9pagi hingga 9malam non stop. Jadi , sesiapa yg xde masa nak dtg pagi or malam, boleh je singgah waktu lunch hour. Atau sebelum balik rumah dari tempat kerja tu, boleh datang klinik sbb klinik tak tutup langsung yea.

Jumaat je klinik tutup sekejap tengah hari . Waktu operasi hari Jumaat 9pagi hingga 12 tgh hari. Pastu sambung balik pukul 3petang hingga 7 petang. Malam x buka la sbb Dr Len pun nak spend masa dgn family kan. Heeee.

Ahad sahaja klinik ditutup sepenuhnya ok.

Klinik Pergigian Dr Len menyediakan semua perkhidmatan rawatan pergigian. Yg basic cabut, tampal, cuci gigi ada. Yg lebih advance crown, bridge, betulkan gigi dgn aligners pun ada. Boleh rujuk post terdahulu.

Boleh call klinik 09-6176051 atau whatsapp 012-3876051 utk sebarang pertanyaan.

Boleh juga follow instagram Dr Len untuk mengetahui update terkini dan rawatan yg Dr Len buat.
Tapi, instagram Dr Len bercampur2 sket la pasal klinik dan gambar personal. Hehe.

Oklah itu sahaja untuk kali ini.
Jumpa lagi.