Monday, 30 November 2015

retainer , aligner , mouth tray,






Haiiiiii.
Petang ni Dr Len nak cite sket pasal benda alah ni. Plastik berbentuk gigi ni. Tau x apa benda ni?..okey meh nak cite.
Plastik gigi ni, rupa mcm ni, adalah sama ada;
Retainer
Atau aligner
Atau mouth tray
Atau mouth guard
Haaaaa, 4 benda, rupa sama tp bila pegang baru tau x sama.

Retainer - nipis, keras. Digunakan untuk mengekalkan gigi di kedudukan sekarang. Juz utk kekalkan keadaan bukan untuk gerakkan gigi. Make the teeth stay at current place. Duk diam2 situ jgn gerak2 okayyyy.
Aligner - utk membetulkan gigi. Utk gerakkan gigi supaya tersusun. Lebih tebal dan keras berbanding retainer.
Mouth tray - lembut dan agak nipis. Biasanya digunakan untuk tujuan pemutihan gigi. Letak whitening gel dlm tray ni, pastu pasang kat gigi.
Mouth guard - lembut dan tebal. Digunakan untuk hentikan tabiat menggigit gigi tanpa sedar. Habit ni kita panggil bruxism. Bila pakai benda alah ni, gigi duk gigit2 atas benda ni, boleh hilangkan habit tu dan juga boleh pelihara gigi dr hakisan.
Keempat2 jenis plastik gigi ni boleh didapati di #klinikpergigiandrlen yea.
Whatsapp 012-3876051 untuk pertanyaan lanjut.

Tuesday, 20 October 2015

Nak bagi free rawatan pemutihan gigi bernilai RM600


Haiiiiiiii.
Nak menang rawatan pemutihan gigi bernilai RM600 x?
Caranya mudah sj.
1) Datang ke #klinikpergigiandrlen , tak kira la utk buat rawatan ke, utk teman adik ke, teman mak ayah ke, teman member ke, kemudian bergambar / selfie / welfie di dalam #klinikpergigiandrlen atau diluar #klinikpergigiandrlen asalkan nampak la anda sedang berada di #klinikpergigiandrlen . Nak selpie dgn Dr Len pun boleh jerr.

2) Kemudian upload di instagram atau facebook.
Tulis caption mengenai #klinikpergigiandrlen dan letak hashtag ini ...... #klinikpergigianDrLen #kpdrlen #klinikgigi #klinikgigikualaterengganu #dentist #dentistkualaterengganu #doktorgigi #doktorgigikualaterengganu 

3) Tag @dr_len di instagram atau tag @klinik pergigian Dr Len di facebook supaya Dr Len tahu anda join contest ni.

Ayat terbaik dan paling kreatif akan memenangi rawatan pemutihan gigi tu. Kalo anda x minat pemutihan gigi, boleh deal dgn Dr Len nak tukar dgn hadiah apa. 
Wahhh best giler kan.

Peraduan bermula 20/10/2015 hingga satu masa yg akan diberitahu nanti.

Jom la apa lg. Bukan senang nak dpt free rawatan pemutihan yg mahal neh..hehehe.

Saturday, 22 August 2015

Promosi pemutihan gigi datang lagi !!!!

Jom ke Klinik Pergigian Dr Len Kuala Terengganu.
Promosi ni sampai 30 Sept 2015 je tau.
Untuk pertanyaan lanjut whatsapp 012-3876051.




Friday, 31 July 2015

senarai harga rawatan pergigian

Assalamualaikum dan hi.
Saya nak minta maaf banyak2 sebab selalu miss soalan2 yg di ajukan dlm blog ni.
Sebab saya jarang buka blog.
Jadi jika anda mempunyai apa2 pertanyaan, boleh hubungi 09 6176051 atau whatsapp 012 3876051 yea.

Berikut adalah senarai harga rawatan terkini (1 Ogos 2015) di Klinik Pergigian Dr Len.

Cabutan : (dewasa) gigi goyang RM40 , gigi tidak goyang  RM50 ke atas
                (kanak2) gigi goyang RM20 , gigi tidak goyang RM30

Scaling / cuci gigi : RM50 ke atas

Tampalan : gigi hadapan RM60 ke atas , gigi belakang RM70 ke atas

Gigi palsu : RM80 sebatang tambahan RM10 setiap batang gigi seterusnya
                 Flexible RM400 tambahan RM30 setiap batang gigi seterusnya
                 Gigi palsu penuh atas dan bawah RM600
                 Gigi palsu penuh atas dan bawah menggunakan gigi 3 lapisan seakan2 gigi asli RM1000

Crown : Porcelain fused metal RM600 sebatang
             Full porcelain RM1000 sebatang
             Zirconia RM1100 sebatang

Bridge (melibatkan bbrp batang crown jadi darab berapa batang crown tu)

Pemutihan gigi RM600 satu sesi

Rawatan kanal akar RM250 satu kanal

Aligners RM7500 ke atas mengikut kes

Senarai harga ini akan di kemas kini dari semasa ke semasa.
            


Tuesday, 28 July 2015

Klinik gigi kuala terengganu

Assalamualaikum.
Lama tak update blog ni. 
Tak de masa la nak jengok blog.
Ni ada kesempatan ni , Dr Len nak ucap selamat hari raya maaf zahir dan batin. Still x terlambat lg kan. Kita masih dlm bulan Syawal ni. 
Dan sesiapa yg buat rumah terbuka tu, xnak jemput Dr Len ke? Hehehe.

Klinik Pergigian Dr Len dah beroperasi macam biasa setelah cuti raya seminggu.

Waktu rawatan Isnin hingga Sabtu 9pagi hingga 9malam non stop. Jadi , sesiapa yg xde masa nak dtg pagi or malam, boleh je singgah waktu lunch hour. Atau sebelum balik rumah dari tempat kerja tu, boleh datang klinik sbb klinik tak tutup langsung yea.

Jumaat je klinik tutup sekejap tengah hari . Waktu operasi hari Jumaat 9pagi hingga 12 tgh hari. Pastu sambung balik pukul 3petang hingga 7 petang. Malam x buka la sbb Dr Len pun nak spend masa dgn family kan. Heeee.

Ahad sahaja klinik ditutup sepenuhnya ok.

Klinik Pergigian Dr Len menyediakan semua perkhidmatan rawatan pergigian. Yg basic cabut, tampal, cuci gigi ada. Yg lebih advance crown, bridge, betulkan gigi dgn aligners pun ada. Boleh rujuk post terdahulu.

Boleh call klinik 09-6176051 atau whatsapp 012-3876051 utk sebarang pertanyaan.

Boleh juga follow instagram Dr Len untuk mengetahui update terkini dan rawatan yg Dr Len buat.
Tapi, instagram Dr Len bercampur2 sket la pasal klinik dan gambar personal. Hehe.

Oklah itu sahaja untuk kali ini.
Jumpa lagi.

Monday, 8 June 2015

Cantikkan gigi anda, raya dah nak dekat ni

Haaaaa, raya nanti nak pakai baju cantik2 kan. Senyuman pun mestilah cantik. Gigi mestilah sihat.

Dr Len minta maaf banyak2 sebab sekarang kurang update blog. Klinik masih beroperasi seperti biasa. Still buat pemutihan gigi, crown dan bridge, clearpath aligners disamping tampalan dan cabutan biasa.

Untuk pertanyaan mengenai rawatan boleh terus whatsapp Dr Len yea. 012-3876051. Jangan la call. Whatsapp je. Kalau nak sembang panjang, nak call jugak, call no klinik 09-6176051 yea. 

Ni Dr Len nak tunjuk sket beberapa rawatan yg telah dibuat di Klinik Pergigian Dr Len.

Gigi depan yg pernah dibuat tampalan komposit telah ditukar kepada crowning. Sebabnya, tampalan komposit tu dah bertukar kaler. Nampak bertompok2 tak cantik kan. Dental crown ni diperbuat drpd porcelaine. Tak akan bertukar kaler walaupun bertahun2 lamanya.

Ini pula bridge. Untuk menggantikan gigi yang telah dicabut.

Crowning gigi geraham yang rosak teruk. So, kalau ada gigi yang berlubang besar tu, jangan pikir nak cabut je. Masih boleh diselamatkan yea.

Tampalan veneer komposit. Cara paling cepat dan paling murah untuk betulkan gigi. Tapi macam Dr Len bagitau tadi, komposit boleh berubah kaler mengikut masa. 

Itu saja buat masa ni.
Apa2 whtasapp yea. 😊

Friday, 13 March 2015

Flexible denture

Flexible denture adalah gigi palsu yg lembut yg flexible.
Kini boleh didapati di Klinik Pergigian Dr Len.

Kelebihan flexible denture adalah ia lebih selesa kerana plate/gusinya adalah lembut. Tidak memerlukan plat yg besar utk melekatkan gigi palsu kpd permukaan dalam mulut. Malah, jika hanya mahu mgantikan sebatang gigi, ia boleh dilekatkan begitu sahaja kepada gigi bersebelahan.