Sunday, 18 May 2014

GC tooth mousse

Bagaimana rupa gigi anak anda?

 Begini?

Begini?

 Atau lebih teruk, begini?

Susah sangat nak gosok gigi anak?
Anak sering mengamuk bila tiba masa gosok gigi?
Anak suka makan manisan?

Atau,
Anak suka gosok gigi,tapi gigi tetap rosak.

Atau,
Anak mudah memberus gigi tapi masih menyusu.

Atau,
Anak sering mengadu sakit gigi, tetapi takut sangat nak berjumpa dentist.

Saya boleh tolong. Saya kini menjual tooth mousse.

Tooth mousse adalah berasakan susu. Ia mengandungi kalsium dan fosfat. Ia membantu memineralisasikan semula struktur gigi yang telah rosak. Dgn kata lain, ia membantu memberhentikan kejadian karies dan gigi berlubang. Jika diguna secara berterusan ia dapat mengecilkan caries.

Tooth mousse tidak dijual di kedai biasa dan hanya boleh didapati di klinik gigi kerana ia adalah preskripsi profesional iaitu hanya boleh diberi/dijual oleh doktor gigi berdaftar sahaja.

Oleh kerana sesetengah tempat, sukar untuk mendapatkan tooth mousse ni,jadi eloklah kiranya saya tolong kawan2 yang memerlukan.

Tooth mousse bukan ubat gigi...

Cara guna; 
Pakai sekali sehari sahaja utk kanak2.Tp jika kanak2 mengalami caries yg serius boleh pakai 2,3x sehari. Gosok gigi mcm biasa dgn menggunakan ubat gigi lain...
 Kemudian amik sikit tooth mousse sebesar kacang pea.Sapu pada keseluruhan gigi dgn jari yg bersih.Biar selama 3 minit.Kemudian ajar anak main2 gigi dgn lidah.Tujuannya tuk bagi tooth mousse ada kontek dgn air liur.Kemudian biarkan.Jangan kumur,jangan makan dan jangan minum at least 30minit.

Tak berbahaya jika ttelan sbb tooth mousse ni berasaskan susu.

Tak sesuai kpd yg alergik susu. Oleh kerana tooth mousse ni jatuh bawah kategori ubat,kalo ada sebarang elergi seperti kemerahan pada mulut,kne stop pgunaan. 

Org dewasa juga boleh guna utk kurangkan sensitif pada gigi.

Harga hanya RM70.

Jika berminat boleh msg/whatsapp saya yea 012-3876051 atau dtg sendiri ke Klinik Pergigian Dr Len.

Juga sgt sesuai digunakan oleh orang dewasa untuk hilangkan sensitif gigi dan juga untuk mengawal caries. Cubalah!

Tuesday, 13 May 2014

pemutihan gigi


Ada sesiapa berminat nak putihkan gigi seputih2nya?Heeeee...

Klinik pergigian Dr Len ada rawatan pemutihan gigi ini.

Ada beberapa jenis rawatan yg disediakan bergantung kepada permintaan pesakit.

Pertama,sesi rawatan pemutihan di klinik yg mengambil masa 1jam30minit. Untuk rawatan ini,gigi boleh menjadi putih sehingga 1-2 tona lebih putih. Harga RM600.

Pilihan kedua,sesi rawatan pemutihan di klinik selama 1jam30minit, kemudian anda boleh beli pen pemutih gigi untuk maintenence di rumah. Harga pen pemutih RM100. Sebatang pen boleh tahan sehingga 2 minggu. Anda boleh gunakan pen tersebut selama mana yg anda mahu. Gigi akan menjadi semakin putih jika anda pakai lebih lama.

Pilihan ketiga...Sesi rawatan pemutihan di klinik selama 1jam30minit,dan pemutihan intensif di rumah. Untuk rawatan ini, acuan gigi akan diambil dahulu. Kemudian doktor akan membuat tray khas berpandukan acuan gigi anda. Setelah selesai rawatan di klinik,anda boleh lakukan sesi pemutihan di rumah pula dgn meletak bahan pemutih gigi di dlm tray tersebut dan lekapkan pada gigi anda. Biasanya rawatan intensif di rumah ini perlu dilakukan selama 2 minggu. Hasil rawatan ini adalah dijamin maksima!...Gigi anda dijamin seputih2nya...Harga rawatan ini RM1200.

Setiap rawatan ada kesan sampingan. Sama jugak dgn pemutihan gigi. Kesan sampingan nya adalah gigi rasa ngilu dan sensitif. Tp lain org,lain kesannya...Ada pesakit saya langsung xrasa ngilu. Jika ngilu dan sensitif,boleh guna ubat gigi sensitif atau sapu saja tooth mousse. Mmg rasa ngilu itu akan hilang.

Jadi,apa tunggu lagi?..Cepat hubungi 09-6176051 untuk temujanji anda.

Gigi putih senyuman kompem berseri!

Thursday, 8 May 2014

ini klinik melayu islam lahhhh...

Assalamualaikum dan hi.
Bulan 5 dah masuk 7 bulan klinik ni beroperasi. But still ada org ingt ni klinik cina. Alahai...
Nama saya nurharzLENa la.... Len tu singkatan dia.
Saya melayu. Saya Islam.
So,jgn la segan nak dtg sbb ingat klinik cina.

Datang yea...
Banyak lg promosi lps ni tau.

Tuesday, 6 May 2014

beza crown dan bridge


Salam. Saya minta maaf banyak2 sbb blog ini macam terabai je. Ada sedikit kekangan masa yang membuatkan saya tak sempat update blog. Namun begitu, jika ada sebarang pertanyaan, boleh terus bertanya di fb. Buka page Klinik Pergigian DR Len dan in shaa Allah banyak info dan promosi saya update di situ.

Kepada yg bertanya tentang promosi cuti sekolah,of kos la dah berakhir...Sekolah pun dah lama buka kan.

Kali ini saya nak cite sket pasal crown dan bridge. Tahu tak apa beza crown dan bridge?

Sila rujuk gambar yea.

Crown dan bridge ada banyak jenis. Paling murah dan paling fames adalah porcelains fused metal iaitu diperbuat daripada seramik yg bercantum dgn metal. Harga untuk satu gigi ini di Klinik ini adalah RM600. Untuk bridge pula,satu unit bridge melibatkan sekurang2nya 3 gigi,jadi harganya RM1800. Tetapi harga ini boleh berubah mengikut promosi.

 Untuk crown dan bridge yg lebih cantik dan lebih natural bahan yg digunakan adalah zirconia. Caj untuk sebatang crown zirconia adalah RM850. Harganya mmg lebih mahal tetapi kepada sesiapa yg mementingkan kecantikan,ia mmg berbaloi.

Hubungi 09-6176051 utk temujanji. Bai